Mommytoo
szülés utáni
étrend-kiegészítő

A Mommytoo olyan, az alkotóelemeket egyedülálló kombinációban tartalmazó étrend-kiegészítő, mely segítheti a szülés utáni kimerült szervezet visszaerősítését, valamint a kismedence, a hüvely és a hasfal izomzatának felépülését és rugalmasságának visszaállítását.

Mi az a MommyToo?

Az anyává válás egy izgalmas utazás, sok-sok állomással. Az utolsó ezek közül, amikor megszületik a gyermek, és innen kezdve ő lesz a legfontosabb. Mi a ForHerCare-nél fontosnak tartjuk, hogy segítséget nyújtsunk Neked abban is, hogy amellett, hogy mindent megadsz a gyermekednek, ne feledkezz meg magadról sem.

A MommyToo olyan, az alkotóelemeket egyedülálló kombinációban tartalmazó étrend-kiegészítő, mely segítheti a szülés utáni kimerült szervezet visszaerősítését, valamint a kismedence, a hüvely és a hasfal izomzatának felépülését és rugalmasságának visszaállítását.

A szülés megterheli a teljes kismedencei izomzatot, akár izomsérülések is kialakulhatnak. Ez a probléma jelentkezhet a medencefenék megereszkedésében, a medence izmainak gyengülésében, ami inkontinenciához, vagy akár a medenceszervek süllyedéséhez vezethet. A medencefenék és a gátizmok megerősítése szülés után kiemelt fontosságú. Számos kellemetlen tünet megjelenése megakadályozható ilyen módon.

A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája 2018 februárjában új kutatási programot indított kismamák számára a Mommytoo étrend-kiegészítő terápiás hatásainak vizsgálatára. A hét hónapos klinikai vizsgálat másodlagos célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szülés utáni regeneráció fontosságára1.

A MommyToo cinkben gazdag, valamint leucin esszenciális aminosav és omega 3 egyedi kombinációját tartalmazó étrend-kiegészítő. A cink szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben és hozzájárul a normál DNS-szintézishez.

Kinek ajánljuk?

Az anyai szervezet felépülésének legkritikusabb szakasza a szülést követő első 12 hónap. Ez az időszak egyszeri és megismételhetetlen, hiszen olyan speciális hormonális- és immunhelyzet alakul ki, mely soha máskor a nők életében.

A tágulás folyamatában a teljes kismedencei izomzatot érintő izomsérülések is kialakulhatnak, amelyeknek az esélye fennáll, nem csak természetes szülés, hanem császármetszés során is.

Ezért mindenkinek ajánlott a használata a szülést követő naptól 12 hónapon keresztül.

Vásárlás

Miért fontos a szülés utáni regeneráció?

A nők élete folyamán a hüvelynek, a hasfalnak és a kismedence szerveinek komoly változásokon kell átesnie. Az egyik leglátványosabb biológiai adaptáció a kismedence és a hüvely átalakulása a terhesség során, illetve szülés után a normális állapot visszanyerése. A terhesség és a szülés a nők egyharmadánál okoz valamilyen problémát a medencefenék és a hasfal izmaiban.

A tágulás folyamatában a teljes kismedencei izomzatot is érintő izomsérülések is kialakulhatnak, amelyeknek az esélye fennáll nem csak természetes szülés, hanem császármetszés során is. Ez a probléma jelentkezhet a medencefenék megereszkedésében, a medence izmainak gyengülésében, ami vizelet vagy széklet inkontinenciához, vagy akár a medenceszervek süllyedéséhez, prolapszushoz vezethet. Az életkor előrehaladtával és a szülések számával a rendellenességek valószínűsége is nő.

A gyengült izomzat negatív hatással lehet akár a későbbi szexuális életre is. Ez a kellemetlen állapot, kihatással van az általános közérzetre.

A fiatal szervezet hamar regenerálja az érintett izmokat, de vitamin- és nyomelemhiány esetén valószínűbb, hogy a felépülés nem lesz kielégítő. Nem megfelelő regenerálódás esetén később, a menopauza időszakában a kismedencei szervek süllyedése és a vizelettartási nehézség kiújulhat. Az öregedés következtében egyébként is fellép bizonyos szintű, általános kötőszöveti és izomzati gyengülés.

Az anyai szervezet felépülésének legkritikusabb szakasza a szülést követő első 12 hónap. Ez az időszak egyszeri és megismételhetetlen, hiszen olyan speciális hormonális- és immunhelyzet alakul ki, mely soha máskor a nők életében.

Mozgással a hatékony regenerációért

Az ásványi anyag és vitamin pótlás mellett a szülés utáni regeneráció hatékonyságát nagyban növelhetjük megfelelő mozgásprogram végzésével. Sokan követik el azt a hibát, hogy korábbi sporttevékenységeikhez térnek vissza a szülést követően és ezekkel akarnak újra formába lendülni.

A szülés utáni testi változások speciális mozgást igényelnek, melynek alapja a medencefenék-, a has- és a hát- izmok megerősítése, a helyes testtartás elsajátítása. A megfelelő torna mindezt figyelembe véve hatékonyan és biztonságosan segíti az édesanyákat, hogy derék és hátfájás nélkül, vizelet visszatartási problémákat megszüntetve, újból jól érezzék magukat a testükben.

Unique Components Pelvic Floor Exercises

Hogy szedjem?

A Mommytoo étrend-kiegészítő használata a szüléstől számított 12 hónapig ajánlott. A hatékony gyógyulás érdekében célszerű a regenerációs folyamat támogatását már közvetlenül a szülés után elkezdeni.

Javasolt napi adag: napi 1 tasak.

Minden tasak 1 db lágy zselatin kapszulát (amely omega-3 zsírsavakat tartalmaz) és 2 db tablettát (amely L-leucint és cinket tartalmaz) tartalmaz.

A tabletta és a kapszula a nap folyamán bármikor bevehető, de nem feltétlenül mindegyiket egyszerre. Javasoljuk, hogy étkezés után vegye be őket.

Figyelmeztetés

Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni.

Gyermekek elől elzárva tartandó.

Ne használja a terméket a minimális eltarthatósági idő után.

Cink

A cink részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében. A cink szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben. A cink szerepet játszik a sejtosztódásban.

Leucin

Omega-3 zsírsavak

Összetevők

Összetevők
Mennyiség egy adagban
(1 lágy zselatinkapszula és 2 tabletta)
% NRV*
Halolaj tartalom 500 mg, amiből -
EPA 50 mg -
DHA 200 mg -
L-leucin 1600 mg -
Cink 24 mg 240%
*NRV - Napi beviteli referenciaérték (Nutrient reference value)

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!

Referenciák

  • 1. Randomized controlled trial for improved recovery of the pelvic floor after vaginal delivery with a specially formulated postpartum supplement (ogscience.org)