Betegtájékoztató

L-LEUCIN AMINOSAVAT, OMEGA-3 ZSÍRSAVAT (10% EPA / 40% DHA) ÉS CINKET TARTALMAZÓ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ TABLETTA ÉS KAPSZULA SZÜLÉST KÖVETŐ ALKALMAZÁSRA 28 tasak

NETTÓ TÖMEG: 86,52 g

ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA

A Mommytoo® egy étrend-kiegészítő készítmény, melynek alkalmazása a szülést követő naptól 12 hónapon át ajánlott. Nők számára közvetlenül a szülés után ajánlott.

A tasakok az ajánlott napi adagot tartalmazzák: 1 db omega-3 zsírsav-tartalmú lágy zselatinkapszulát és 2 db L-leucin- és cinktartalmú tablettát. A tabletták és a kapszula bármely napszakban alkalmazható, de nem szükséges őket egyszerre bevenni. Étkezés utáni alkalmazásuk ajánlott.

A cink szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul a normál fehérje- és DNS-szintézishez, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében és a zsírsavak normál anyagcseréjében. A cink ezenkívül hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Az anyai dokozahexaénsav (DHA)-fogyasztás hozzájárul magzat és a szoptatott csecsemő agyának és szemének normál fejlődéséhez. Terhes és szoptató nők esetében az előnyös hatás a felnőttek számára javasolt napi omega-3 zsírsavbevitel mellett további 200 mg DHA bevitelével érhető el (azaz 250 mg DHA és EPA).

Omega-3 zsírsavat tartalmazó lágy zselatinkapszula

Összetevők: halolaj hidegvízi zsíros halból– 40% DHA (dokozahexaénsav), 10% EPA (eikozapentaénsav); marhazselatin; nedvesítőszer– glicerin.

L-leucin- és cinktartalmú tabletta

Összetevők: L-leucin granulátum; térfogatnövelő – kalcium-foszfát; stabilizáló– oxidált keményítő; cink-citrát; módosított keményítő; sűrítőanyag – hidroxipropil-metil-cellulóz; emulgeálószer – polietilén-glikol; csomósodást gátló anyag – talkum.

Felhasználható:

  • doboz alján jelzett időpontig.
  • Szobahőmérsékleten, száraz helyen tartandó.
  • Ne alkalmazza ezt az étrend-kiegészítőt, ha allergiás a halakra vagy a készítmény bármely egyéb összetevőjére.
  • Ne használja a minőségmegőrzési idő lejárata után!
  • Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Gyermekektől elzárva tartandó.
  • A doboz tartalma/adagok: étrend-kiegészítő 28 tasakban
  • Egy tasak nettó tömege: 3,09 g

Ajánlott napi adag:

Naponta egy tasak. Minden tasak 1 db omega-3 zsírsavtartalmú lágy zselatinkapszulát és 2 db L-leucin- és cinktartalmú tablettát tartalmaz.

Összetevők
Mennyiség egy adagban
(1 lágy zselatinkapszula és 2 tabletta)
% NRV*
Halolaj 500 mg -
EPA 50 mg -
DHA 200 mg -
L-leucin 1600 mg -
Cink 24 mg 240%
*NRV - Napi beviteli referenciaérték (Nutrient reference value)

Gyártó:

Fempharma Kutatásfejlesztési Kft., 4024 Debrecen, Vígkedvű Mihály utca 21. II. em. 5.

Forgalmazó:

Richter Gedeon Nyrt., 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.

LOT

Felhasználható (hónap/év):

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermek elől elzárva tartandó!